Annemarieke van den Broek Fotografie

Annemarieke van den Broek

Mijn vader was een serieuze hobby fotograaf. Op mijn 14de gaf hij mij zijn Olympus Pen cadeau en de raad om vooral veel te fotograferen. 

En dat deed ik! Mijn foto’s drukte ik zelf af in onze keuken, die door mijn vader tot doka was omgebouwd. Zo ontstond mijn liefde voor fotograferen en ik ben niet meer gestopt.
In 1979 werd ik aangenomen op de MTS voor Fotografie en Fotonica in Den Haag. Na mijn examen koos ik ervoor naar Londen te gaan om van de besten te kunnen leren. Ik heb in die periode bij diverse topfotografen geassisteerd.

In 1985 was het tijd voor een eigen studio in Amsterdam, waar ik met bijna alle reclamebureaus in  de Randstad heb samengewerkt. In deze periode fotografeerde ik o.a. voor: KLM, ABN AMRO, Shell, KPMG, Amstel, Grolsch, KPN, Hunkemoller, Levy's, Coca Cola, Grandorado, Unilever, Mc Donalds.

Wat ik heerlijk vind in mijn werk is de afwisseling, de veelzijdigheid. Door de verscheidenheid aan opdrachtgevers en type opdrachten heb ik de gelegenheid gehad verschillende technieken toe te passen. Ik denk graag mee over de stijl van fotografie die het imago van een merk kan versterken. Daardoor krijgt het merk een gezicht.

Het fotograferen van mensen geeft me veel voldoening. Mijn kracht is om een ontspannen sfeer te creëren waardoor de persoon zijn authentieke kant durft te tonen. Dat te bewerkstelligen doe ik met veel plezier.

Met een goed portret geef je ook echt iets terug, je kunt er mensen bijzonder blij mee maken.